lichess.org
Donate

Штрафи за порушення правил lichess

https://i.imgur.com/GnGrCE4.jpg

• Штрафні бали знімаються з команди, якщо її гравець:
| Порушив умови користування lichess.
| Видалив свій обліковий запис.

• Не має значення в турнірі ліги відбулося порушення, чи якомусь іншому (порушення є порушення).
• Кількість штрафних балів залежить від набраних гравцем очок в турнірах ліги.
• Команда отримує штрафні бали за КОЖЕН зіграний таким учасником турнір.

Нижче приведені приклади порушень після яких обліковий запис може бути видалено, або заблоковано.
Оригінал правил на англійській, та французькій мовах - lichess.org/terms-of-service

https://i.imgur.com/GnGrCE4.jpg

Це не забаганки організатора! Саме за порушення цих правил блокує і видаляє облікові записи Lichess!
Переживати не потрібно! Достатньо просто не порушувати зазначених правил і все буде добре!
Тренерам рекомендується донести інформацію до своїх підопічних, щоб вони не нашкодили команді!

https://i.imgur.com/GnGrCE4.jpg

https://i.imgur.com/CoNSZox.png Під час гри забороняється використовувати будь-яку зовнішню допомогу, що покращує ваші знання, здібності до розрахунків або іншим чином дає вам несправедливу перевагу над суперником (використання шахового рушія, відкриття книг, баз, таблиць ендшпілю та отримання рекомендацій щодо ходу від іншої особи чи програмного забезпечення.

https://i.imgur.com/AKFONg8.png - це коли гравець вирішує затягнути час або вийти з гри, змушуючи суперника чекати на нього, замість того, щоб продовжувати гру або здатися. Все це вважається поганою спортивною поведінкою!

https://i.imgur.com/Dd5hLfT.png - це будь-яке приватне або публічне спілкування, яке змушує іншу людину відчувати себе засмученою або атакованою. Деякі невичерпні приклади включають зловживання, переслідування, спам, публічну ганьбу, звинувачення в шахрайстві.

https://i.imgur.com/K8BAS4h.png - забороняється використання чату, пропозицій розіграшу, запитів на повернення ходу, додавання часу або виклику на гру з метою навмисного відволікання опонента під час гри.

https://i.imgur.com/WOwhpL1.png - мати більше одного облікового запису не дозволяється, за винятком особливих обставин. Наприклад, титуловані гравці автоматично отримують право на один "публічний" акаунт для участі в певних призових турнірах, що проводяться або Лічесом, або іншими організаторами турнірів, і один "приватний" акаунт для звичайної гри в Інтернеті, при цьому зберігаючи свій титульний статус. Нетитуловані гравці можуть створювати другий акаунт з аналогічних причин, наприклад, для того, щоб приховати підготовку до турніру, грати в ігри із зав'язаними очима або грати в ігри з будь-якими іншими самочинно накладеними обмеженнями. Створення надмірної кількості акаунтів (як правило, не більше трьох), як правило, не дозволяється, незалежно від причин. Створення і закриття декількох акаунтів також буде розглядатися як сприяння збільшенню цієї максимальної кількості. Як і у випадку з усіма іншими правилами, конкретні обставини, за яких дозволяється створення декількох акаунтів, залишаються на розсуд Lichess.

https://i.imgur.com/ZtBbXPH.png - створення нових облікових записів для уникнення обмежень застосованих до попередніх облікових записів. Без прямого дозволу від Лічесс на створення нового облікового запису, не дозволяється.

https://i.imgur.com/Q7SzHAm.png - це коли рейтинг штучно завищується, наприклад, заздалегідь домовляючись про перемоги з опонентом, або свідомо граючи з опонентом, який штучно занижує свій рейтинг.

https://i.imgur.com/EjhbVch.png - це коли рейтинг штучно знижується, наприклад, шляхом дострокової відставки, програшу або нічиєї, не докладаючи реальних зусиль до гри, проти опонента, який може бути активним і зацікавленим учасником або жертвою.

https://i.imgur.com/Prxn50i.png - на Lichess наразі заборонено проводити швидкісні забіги (починаючи з низького рейтингу і намагаючись підвищити його якнайшвидше), незалежно від того, транслюються вони чи ні.